Vigård hyttegrend - i hjertet av Telemark

Beskrivelse av område

I Tuddal vil du oppleve en gjestfri og uformell atmosfære. Bygda ligger på solsiden av Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen, 1883 moh. Lange tradisjoner i å ta vel imot turister, og i tillegg en levende bygdekultur.

Klimaet rundt Gaustatoppen er stabilt, med snøsikker vinter og varm sommer. Du kan gå trygt på merkede stier sommer og høst, og Tuddal løypelag sørger for fine skiløyper. Mange muligheter for jakt og fiske.

Hvert år samler alle gode krefter i bygda seg til bygdedag og det møtes gjerne 1000 mennesker til denne kulturmønstringa i slutten av juli. Med Tuddal Bygdetun sine 14 historiske bygninger som ramme, er Tuddalsdagene en årlig opplevelse. På Tuddal Amfi er det konserter.

Tuddal Høyfjellshotell er et fyrtårn i reiselivssammenheng. Det over 100 år gamle trehotellet er et sted der du kan nyte utsøkte gourmetmåltider. Nyt stillheten og naturen under Gaustatoppen, og føl suset av tidligere tider.

Naturen er typisk for Øvre Telemark, skogkledde lier, blinkende elver og fiskevann og et vakkert kulturlandskap, ikke minst i Bondal, som ligger ca. 17 km fra Tuddal sentrum, med Brattefjell/Vindeggen landskapsvernområde med ryper og villrein.

Flugonfjell alpinsenter ligger 10 minutters biltur fra Vigård hyttegrend. Skisenteret har en alpinbakke på ca. 650 meter.

img

Sommer

  • Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet.
  • Turmuligheter til populære Gaustatoppen, som er Telemarks høyeste fjell og rager 1883 m.o.h.
  • Fiske og jaktmuligheter.

img

Vinter

  • Flugonfjell skisenter er et nytt alpinanlegg bygget i 2011 med 650 meter nedfart for både store og små.
  • Stort nettverk av langrenns muligheter i umiddelbar nærhet i både skog- og høyfjellsterreng.
  • Mulighet for isfiske.

Tomter

img

Byggeklare tomter. Nytt hyttefelt bestående av 27 tomter i idylliske omgivelser ved inngangen til Tuddal i Telemark, nær Sønderlandsvannet med fri utsikt til Gaustadtoppen. Tomtene ligger rundt Trytetjønna, et lite uberørt tjern som danner et midtpunkt i hyttegrenda og forsterker idyllen av uberørt natur. Her har du direkte ankomst til flotte naturopplevelser bare 2 timer fra Oslo og Tønsberg – eller 25 minutter fra Notodden.

Hytter

img

Et samarbeide med Drammenshytta gjennom lokal forhandler i Tuddal sikrer kvalitet og effektivitet ved etablering av hyttedrømmen med dyktige lokale håndverkere og spesialister innen grunnarbeid, elektrikerarbeid og rørlegging. Vei og elektrisitet er fremført til tomtegrensen for hver tomt. Området er tilrettelagt for borevann og tette tanker. Dette innebærer at du kan realisere hyttedrømmen i Tuddal med ny hytte av høy kvalitet til en svært rimelig pris. Man står selvfølgelig fritt til å velge alternativ hytteleverandør eller selv bygge sin egen hytte.

Område

img1

Området tilbyr flotte natur- og kulturopplevelser så vel sommer som vinter, med muligheter som jakt, fiske, alpint og langrenn. Naturen er typisk for Øvre Telemark med skogkledde lier, blinkende elver og fiskevann. Ta sykkelen eller bena fatt og følg Kovflottvegen på østsiden av Sønderlandsvannet innover mot Myrdalsfjellet og opplev skikkelig uberørt Telemarksnatur mil etter mil på skogsbilveier – eller følg Bekkhusvegen opp for å bestige toppen Bodik. Turene starter utenfor hyttedøren. Opplev Gaustadtoppen sommer som vinter, med milevis av skiløyper, eller besøk Flugonfjellet alpinanlegg.